Ανακαίνιση: Δημόσιο Γυμνάσιο για παιδιά με ειδικές ανάγκες Αγ. Δημητρίου

Ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του γυμναστηρίου

Το Ίδρυμα κατόπιν αιτήματος του Δημόσιου Γυμνασίου για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αγίου Δημητρίου ανακαίνισε τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου του σχολείου. Το σχολείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας του στην Αθήνα και φοιτούν έφηβοι μαθητές με νοητική υστέρηση, αυτισμό και πολλαπλές αναπηρίες.

Εκτός από τα καθημερινά μαθήματα, οι μαθητές παρακολουθούν διάφορα επαγγελματικά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, κηπουρικής, ξυλουργικής, ραπτικής, κεραμικής κ.λπ. σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν οι μαθητές για μελλοντικούς χώρους εργασίας. Μέσα από τα προγράμματα του σχολείου οι μαθητές αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και διαχειρίζονται καθημερινά ζητήματα με στόχο την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης.

Με αφορμή την Ημέρα Αθλητισμού 2023, στην οποία συμμετείχαν όλα τα αντίστοιχα σχολεία του Νομού Αττικής παρέστη η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου που μαζί με την εκπρόσωπο του Ιδρύματος κα Ευτυχία Ντουξίδου έκαναν τα επίσημα εγκαίνια. Στις φωτογραφίες μαζί τους και ο Διευθυντής του Σχολείου κος Σωτήρης Ρημπάπης.

Ημερα αθλητισμου 29-03-20023 ΕΕΕΕΚ 021
ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2